“ХҮҮХДИЙН ХООЛ” ҮНДЭСНИЙ ЧУУЛГАНЫ ХӨТӨЛБӨР

A- A A+
“ХҮҮХДИЙН ХООЛ” ҮНДЭСНИЙ ЧУУЛГАНЫ ХӨТӨЛБӨР

“ХҮҮХДИЙН ХООЛ” үндэсний чуулганы хөтөлбөр

 

“Эрүүл биед саруул ухаан оршино”

Зорилго: Алсын хараа-2050 Монгол Улсын урт хугацааны хөгжлийн бодлогод тусгасан   чанартай амьдралын баталгаа бүхий нийгмийн хамгаалалтай, эрүүл Монгол хүний суурь үндэс болсон хүүхдийн хоол хүнсний чанар, хүртээмжийг сайжруулах, хоол шим тэжээлийн боловсрол олгох замаар нийгмийн олон талт асуудлыг шийдвэрлэх боломж, шийдэл, оролцогч талуудын хамтын ажиллагаа, зорилгыг нэгтгэхэд оршино.

    Хэзээ: 2023 оны 06 дугаар сарын 06-ны Мягмар гараг

   Хаана: Улаанбаатар хот, Cоёлын Төв Өргөө

   Оролцогчид: 1000 хүн

   Зохион байгуулагч: Боловсрол, шинжлэх ухааны яам, Эрүүл мэндийн яам, Хүнс, хөдөө

   аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яам, Олон улсын байгууллагууд

Хугацаа:

Үйл ажиллагаа

Оролцогч байгууллага, албан тушаалтан

08:30-09:00

Бүртгэл /QR кодоор/

 Зохион байгуулагчид

09:00-09:05

Шторк: “Хүүхдийн хоол” чуулган

 Тэнгэр ТВ

09:05-09:15

Хөтлөгч нээнэ

Б.Отгонбат

Монгол Улсын урлагийн гавьяат зүтгэлтэн

09:15-09:35

Хүүхдийн тоглолт

Урлагийн арга хэмжээ

09:35-09:50

 

Ерөнхий сайдын  үг

Л.Оюун-Эрдэнэ

Монгол Улсын Ерөнхий Сайд

Хүүхдийн төлөө үндэсний зөвлөлийн тэргүүн

09:50-10:10

Илтгэл

Хүүхдийн хоол-Боловсролд

Л.Энх-Амгалан

Монгол Улсын Их Хурлын гишүүн, Засгийн газрын гишүүн, Боловсрол, шинжлэх ухааны сайд

10:10-10:30

Илтгэл:  

Хүүхдийн хоол-Эрүүл мэнд

C.Чинзориг

Монгол Улсын Их Хурлын гишүүн, Засгийн газрын гишүүн, Эрүүл мэндийн сайд

10:30-10:50

Илтгэл:

Хүүхдийн хоол-Хүнсний хангамж

Х.Болорчулуун

Монгол Улсын Их Хурлын гишүүн, Засгийн газрын гишүүн, Хүнс хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд

10:50-11:10

Цайны завсарлага

Үндэсний үйлдвэрийн “Хүүхдэд зориулсан” бүтээгдэхүүн

11:10-11:30

 

Олон улсын байгууллагын мэндчилгээ

 

Др.Сокорро Эскаланте

Дэлхийн Эрүүл мэндийн байгууллагын Монгол дахь суурин төлөөлөгч

Эваристе Коуасси-Комплан

Нэгдсэн Үндэстний байгууллагын Хүүхдийн сангийн суурин төлөөлөгч

Л.Баян-Алтай

Японы Хүүхдийг ивээх сангийн суурин төлөөлөгч, хөтөлбөрийн менежер

11:30-11:50

Илтгэл:

Үдийн хоол хөтөлбөрийг хэрэгжүүлж буй туршлага

А.Ишдорж

Өвөрхангай аймгийн Засаг дарга

11:50-12:00

Шторк: Монгол Улсад хэрэгжүүлж буй төслүүдийн зорилго, үр дүн

 Тэнгэр ТВ

12:00-12:20

Илтгэл:

Хүүхдийн хоолны хүнсний хангамжийн ложистикийн сүлжээ төлөвлөлт, санхүүжилтийн олон талт хувилбар         

 

 

А.Мөнхболд

Монголын логистикийн холбооны тэргүүн, Ph.D

12:20-13:20

Үдийн хоолны завсарлага

Хүүхдийн хоол, хүнс, шим тэжээл  үзэсгэлэн танилцуулга

-   ЕБС, цэцэрлэгийн хүүхдийн хоол

- Хоол, шим тэжээлийн мэдээлэл, зөв зохистой хэрэглээ /НЭМҮТ, ШУТИС/

- МСҮТ, ПК-ээс хүнс ханган нийлүүлэх боломж

- Хүүхдэд зориулсан хүнс үйлдвэрлэгчид

- Хүүхдийн хоолны цахим систем

- Хоол, шим тэжээлийн боловсрол олгох орчин /цэцэрлэг/

         

ХЭЛЭЛЦҮҮЛЭГ - Хүүхдийн хоолны чанар, хүртээмж, санхүүжилт, хүний нөөц

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13:20-15:00

Илтгэл:  Орон нутгийн хэлэлцүүлгийн дүн, санал, шийдэл

          Т.Ням-Очир Боловсролын Ерөнхий газрын дарга  /15 мин/

Илтгэл: Сургуулийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний зохион байгуулалт,

               хүний нөөцийн асуудал

         Х.Ариунсанаа, Булган аймгийн Дашинчилэн сумын ерөнхий

                                    боловсролын сургуулийн хоолзүйч /15 мин/

МОДЕРАТОР:

 

Д.Энхмаа

УИХ-ын Тамгын газрын Хяналт, шалгалт, үнэлгээний газрын ахлах референт

 

Контент: Хүүхдийн хоолны чанар, хоол шим тэжээлийн боловсрол, хүний нөөцийн асуудал

/Тухайн сэдэвтэй холбоотой сурвалжлага мэдээлэл, судалгааны дүн/

ПАНЕЛИСТ:

Л.Цэдэвсүрэн

БШУЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга 

 

Д.Баярболд

ЭМЯ-ны Нийтийн эрүүл мэндийн газрын даргын албан үүргийг түр орлон гүйцэтгэгч

 

Б.Алтантулга

ХНХЯ-ны Хөдөлмөр, эрхлэлтийн бодлогын хэрэгжилтийг зохицуулах газрын Хөдөлмөр эрхлэлт, ажлын байрыг дэмжих  хэлтсийн дарга

 

Ж.Туяацэцэг

ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн захирал, доктор, дэд профессор

П.Амаржаргал

Нийслэлийн 117 дугаар цэцэрлэгийн эрхлэгч

Ш.Отгонхүү

Төв аймгийн Эрдэнэ сумын МСҮТ-ийн захирал

  Санал, асуулт

Нэг хүн, 2 мин

ХЭЛЭЛЦҮҮЛЭГ- Хүүхдийн хоолны хүнсний хангамж, талуудын хамтын ажиллагаа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15:00-16:40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Илтгэл: Сургуулийн үдийн хоол хөтөлбөрийн тулгамдсан асуудлыг

              шийдвэрлэсэн олон улсын туршлага /15 мин/

              М.Пүрэвжав, ШУТИС-ийн Үүйлдвэрлэлийн технологийн

                                      сургуулийн эрдэмтэн нарийн бичгийн дарга,

                                      доктор, дэд профессор

Илтгэл: Хүүхдийн хоол хүнсний хангамжид үндэсний үйлдвэрлэгч нарын

              оролцоо, дэмжлэг, хамтын ажиллагаа /15 мин/

        М.Нармандах,  Монголын Хүнсчдийн нэгдсэн холбооны

                                   Гүйцэтгэх захирал

МОДЕРАТОР:

 

Б.Батбаатар

Ази тивийн сүүний түншлэлийн зохицуулагч, Нарийн бичгийн дарга нарын гүйцэтгэх захирал

 

 

Контент: Худалдан авалт, нийлүүлэлттэй холбоотой сурвалжлага, мэдээлэл

 

 

 

 

 

 

 

ПАНЕЛИСТ:

 

Т.Жамбалцэрэн

ХХААХҮЯ-ны Төрийн нарийн бичгийн дарга

 

З.Төмөртөмөө

Нийслэлийн Засаг даргын нийгмийн хөгжил, боловсрол, эрүүл мэндийн асуудал хариуцсан орлогч

 

Д.Эрдэнэбаяр

ЭЗХЯ-ны Бүс нутаг, аж үйлдвэрийн бодлогын газрын дарга

 

Т.Түмэнжаргал

БШУЯ-ны Суралцагчийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний хэлтсийн дарга

 

Ц.Батзул

Төрийн худалдан авах ажиллагааны газрын дарга

 

Н.Болд

Увс аймгийн Баруунтуруун сумын ерөнхий боловсролын сургуулийн захирал

Санал, асуулт хариулт

Нэг хүн, 2 мин

Цайны завсарлага

Үндэсний үйлдвэрийн хүнсний бүтээгдэхүүн

16.40-16:50

Хэлэлцүүлгийн дүгнэлт, зөвлөмжийн төсөл танилцуулах, батлах

 

Боловсрол, шинжлэх ухааны яам

16:50-17:00

Хаалт

Г. Ганбаяр

Боловсрол, шинжлэх ухааны дэд сайд

                                                                -----00O00-----

"ХҮҮХДИЙН ХООЛ" СЭДЭВТ ҮНДЭСНИЙ ЧУУЛГАНД ОРОЛЦОГЧДЫН ТОО 

1

Төрийн байгууллага

150

2

Аймаг бүрээс 15хүн

315

3

Нийслэл, /сургууль цэцэрлэгийн төлөөлөл/

350

4

ТББ, иргэний нийгмийн багйууллагын төлөөлөл

40

5

Олон улсын байгууллага

30

6

Хүнс үйлдвэрлэгчид

100

7

Урилга /эрдэмтэд, шинжлэх ухааны байгууллага/

40

8

Зохион байгуулагчид

50

 

Нийт

1075

-----00O00-----